Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Požar v livarni Blisk v Stražišču pogašen, zagorel je del objekta z ostrešjem

Potrebna je bila evakuacija delavcev, po prvih podatkih ni nihče poškodovan. Vzrok požara je bil kratek stik v električni napeljavi.
FOTO: Mestna občina Kranj
FOTO: Mestna občina Kranj
V. U.
28. 7. 2022 | 19:34
28. 7. 2022 | 21:22
1:44

Na območju industrijske cone Laze v Stražišču pri Kranju je zagorelo v večjem industrijskem objektu, so nekaj po 19. uri sporočili s Policijske uprave Kranj. Zagorelo je v tamkajšnji livarni Blisk. Kot so sporočili z Mestne občine Kranj, je bil vzrok ognja kratek stik na električni napeljavi, nevarnosti nza občane ni.

Izvedena je bila evakuacija delavcev iz objekta, je sporočil predstavnik gorenjskih policistov Bojan Kos. Po prvih podatkih ni nihče poškodovan. 

Sodeč po zaenkrat skopi objavi portala Uprave za zaščito in reševanje je do požara prišlo ob 18.29 minut. Kot je naknadno, nekaj pred 20. uro še sporočil Kos, je bil tedaj požar že omejen, gasilci pa so še iskali in gasili posamezna žarišča. Kot je poudaril, po prvih podatkih ni kazalo na požar velikega obsega.

Nekaj po 20. uri je Kos sporočil, da je požar pogašen. »Zagorela sta del industrijskega objekta in ostrešje. Nastala je materialna škoda. Nevarnosti ni več. Informacijo bomo z novimi podatki predvidoma dopolnili jutri.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine