Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V samomorilskem napadu v Afganistanu najmanj 30 mrtvih

Gre za enega najbolj krvavih napadov v minulih mesecih.
FOTO: Noorullah Shirzada/AFP
FOTO: Noorullah Shirzada/AFP
L. Z., STA
29. 11. 2020 | 13:40
29. 11. 2020 | 13:42
1:43
V napadu z avtomobilom bombo na vojaško oporišče v bližini mesta Gazni na vzhodu Afganistana je bilo danes ubitih najmanj 30 pripadnikov afganistanskih varnostnih sil, so sporočile oblasti. Gre za enega najbolj krvavih napadov v minulih mesecih.

Napad se je zgodil na obrobju glavnega mesta istoimenske province Gazni na vzhodu države, kjer je že v preteklosti prihajalo do spopadov med talibani in vladnimi silami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V bolnišnico so prepeljali 30 trupel in 24 ranjenih oseb. Pri vseh gre za pripadnike varnostnih sil, je za AFP povedal direktor bolnišnice v Gazniju, Baz Mohamed Hemat.

FOTO: AFP
FOTO: AFP


Po besedah tiskovnega predstavnika guvernerja Gaznija, Vahidulaha Džumazade, je samomorilski napadalec zapeljal z vozilom, polnim eksploziva, naravnost v vojaško oporišče, in se razstrelil.

Odgovornosti za napad za zdaj ni prevzel še nihče. Gre za zadnjega v vrsti napadov v času, ko v katarski Dohi potekajo mirovni pogovori med afganistansko vlado in talibani, ki doslej niso prinesli preboja za končanje skoraj dve desetletji dolgega konflikta.

FOTO: Mustafa Andaleb/Reuters
FOTO: Mustafa Andaleb/Reuters


V še enem samomorilskem napadu z avtomobilom bombo, ki se je zgodil danes v mestu Kalat v južni provinci Zabul, je bil ubit civilist, 20 ljudi pa je bilo ranjenih, je za AFP povedal vodja policije te province Hekmatulah Koči.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine