Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Kopru pripravljajo novo športno strategijo

Na pogovorih s podžupanom, zadolženim za šport, Patrikom Perošo, se je zvrstilo 90 športnih klubov in društev v koprski občini.
bazen Foto Mestna Občina Koper
bazen Foto Mestna Občina Koper
17. 6. 2019 | 13:02
17. 6. 2019 | 13:25
1:57
V koprski občinski upravi, ki jo vodi župan Aleš Bržan, napovedujejo novo strategijo športa. To bodo oblikovali na osnovi pogovorov z 90 športnimi društvi in klubi.

»S pogovori smo pridobili kakovostne informacije in si ustvarili boljšo predstavo o stanju, potrebah in načrtih posameznih društev ter športnih panog. Hkrati bodo ti pogovori tudi izhodišča za pripravo novega strateškega dokumenta o športu, s katerim bomo uvedli potrebne spremembe, ki jih na področju sofinanciranja in delovanja društev narekujeta nov nacionalni program športa in nov Zakon o športu,« je povedal Patrik Peroša, podžupan Mestne občine Koper, zadolžen za področje športa.

Ob tem je poudaril, da bo nova strategija upoštevala tudi želje skupnosti po hitrejšem razvoju športnega turizma. Tista društva, ki morda niso prejeli vabila na pogovor, pa poziva, naj svoje kontakte posredujejo na elektronski naslov patrik.perosa@koper.si.

V tem tednu bo tudi predstavitev javnega razpisa za sofinanciranje športnih programov v občini in kriterijev ter meril za vrednotenje teh programov. Na srečanju, ki bo v četrtek, 20. junija, ob 17. uri v prostorih Osnovne šole Koper, bodo podžupan in strokovni sodelavci občine ter javnega zavoda za šport predstavili sistem dodeljevanja sredstev in odgovarjali na morebitna vprašanja.

Predloge sprememb in dopolnitev razpisa, ki bodo v pomoč pri pripravi potrebne dokumentacije za leto 2020, bodo športna društva in klubi lahko posredovali cel julij in avgust.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine