Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Upokojenci ogorčeni, ker vlada stanovalcem DSO onemogoča glasovanje

V Sindikatu upokojencev pričakujejo, da bo vlada storila vse, da bodo stanovalci domov za starejše lahko glasovali.
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je nedopustno oviralo stanovalce domov za starejše pri njihovem uresničevanju volilne pravice, so opozorili v Gibanju za pitno vodo. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je nedopustno oviralo stanovalce domov za starejše pri njihovem uresničevanju volilne pravice, so opozorili v Gibanju za pitno vodo. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA
6. 7. 2021 | 08:55
6. 7. 2021 | 09:13
1:53
Sindikat upokojencev Slovenije ostro protestira zaradi, kot so zapisali v sporočilu za javnost, onemogočanja stanovalcem domov za starejše, da bi lahko izrazili svojo voljo na referendumu o noveli zakona o vodah. »Vlada je tako ponovno izrazila svoj odnos do starejših, kar počne že vse leto s svojimi ukrepi od začetka pandemije,« so ostri.

image_alt
Ministrstvo onemogoča glasovanje v domovih za starejše


V sindikatu pričakujejo, da bo vlada storila vse, da bodo stanovalci domov za starejše lahko glasovali na referendumu 11. julija in tako uresničili svojo ustavno pravico.

V sporočilu za javnost so izpostavili odnos vlade do starejših v času pandemije, zlasti glede predlaganja zakonov, ki niso v dobro starejših. »Nazadnje s predlogom zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga je posredovala v parlament brez možnosti, da bi starejši povedali svoje mnenje in podali predloge,« so sklenili.

Da je ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve nedopustno oviralo stanovalce domov za starejše pri njihovem uresničevanju volilne pravice na referendumu o noveli zakona o vodah, je v ponedeljek opozorilo Gibanje za pitno vodo. Kot so navedli, je ministrstvo domove o možnosti glasovanja varovancev po pošti obvestilo tik pred iztekom roka za prijavo.

image_alt
Predlog zakona je grožnja čisti pitni vodi


Na ministrstvu so se na očitke odzvali s pojasnilom, da je do poznega obveščanja domov za starejše prišlo »zaradi nenamerne napake v delovnem procesu«. Minister Janez Cigler Kralj je zahteval poročilo in predlog rešitev za izogib takim napakam v prihodnje, so v ponedeljek sporočili z ministrstva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine