Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Ukrepi podaljšani, razprava o njih bo tudi danes

Predstavniki gospodarstva še vedno pričakujejo skorajšnji začetek postopnega sproščanja ukrepov.
Vlada je še za sedem dni podaljšala prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom, razen nekaterih izjem. FOTO: Leon Vidic/Delo
Vlada je še za sedem dni podaljšala prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom, razen nekaterih izjem. FOTO: Leon Vidic/Delo
V. U., STA
13. 12. 2020 | 06:58
13. 12. 2020 | 11:30
2:16
Vlada bo danes v ožji sestavi nadaljevala razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije, so v soboto zvečer sporočili iz vladnega urada za komuniciranje. Predstavniki gospodarstva sicer po sobotnem posvetu pričakujejo začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti.

Danes je sicer začel veljati odlok, ki še za sedem dni podaljšuje prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev neposredno potrošnikom, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

image_alt
Vlada za teden dni podaljšala prepoved obratovanja trgovin in storitev


Predstavniki gospodarstva kljub temu pričakujejo skorajšnji začetek postopnega sproščanja ukrepov. Kot sta po sobotnem delovnem posvetu z vlado za STA ocenila predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh in predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Boštjan Gorjup, je vlada njihovim argumentom prisluhnila.

»Posvet ocenjujem kot pozitiven, saj je vlada prisluhnila našim argumentom. Epidemije ne bomo zajezili, če ne spremenimo svojega pristopa k reševanju situacije. Mnogo bolje je odpreti dejavnosti, ki se bodo tako izvajale pod strogim nadzorom, posledično bo tudi manj okužb, saj bomo sočasno zajezili delo na črno. V prihodnjih dneh tako pričakujemo odprtje frizerskih, kozmetičnih salonov, avtopralnic, čistilnic, cvetličarn, neživilskih trgovin in nekaterih drugih,« je včeraj povedal Meh. 



Vlada bi lahko danes obravnavala tudi osnutek sedmega protikoronskega zakona, ki med drugim predvideva ponovno izplačilo solidarnostnega dodatka upokojencem in mesečnega temeljnega dohodka verskim uslužbencem ter nekatere popravke veljavne protikoronske zakonodaje.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine