Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Stavkovni odbor poziva direktorja RTV naj ne ovira in preprečuje stavke

Odbor protestira proti poskusom direktorja, da bi krivdo za krizo uredniške avtonomije naprtili sindikalni pogajalski skupini.
Stavka je napovedana za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Stavka je napovedana za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija. FOTO: Voranc Vogel/Delo
A. Č.
16. 6. 2022 | 20:35
0:28

»Stavkovni odbor novinarskih sindikatov RTV Slovenija je danes na generalnega direktorja RTV Slovenija Andreja Graha Whatmougha v zvezi z nadaljevanjem novinarske stavke, napovedane za 20. junij med 14. in 23. uro v programih RTV Slovenija, naslovil poziv k sodelovanju in da nemudoma preneha zavajati javnost ter zaposlene, jih ustrahovati ter sejati nered v ustanovi, ki jo vodi,« so v javnem pozivu generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu sporočili iz stavkovnega odbora.

image_alt
Danes stavka, politični boj bi lahko trajal do februarja

Odbor v pozivu nadaljuje, da odločno protestirajo proti poskusom generalnega direktorja, da bi krivdo za razpadanje kadrovske in organizacijske strukture Informativnega programa TV Slovenija in krizo uredniške avtonomije naprtili sindikalni pogajalski skupini. V tej luči znova poudarjajo, da je za reševanje nevzdržnih razmer v Informativnem programu TVS odgovoren izključno direktor RTV Slovenija ne glede na potek pogajanj o stavkovnih zahtevah. Kot še pišejo je »prav njegovo sprenevedanje v pogajanjih pa je stavkovni odbor prepričalo v odločitev za nadaljevanje stavkovnih aktivnosti«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine