Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Spodbujanje zaposlovanja po abrahamu

Zaposli.me: Program zaposlovanja širijo od starejših nad 30 let na starejše od 50 let
Za celoten program Zaposli.me zdaj nezaposlenih, starih nad 30 let, je namenjenih 50 milijonov evrov. Foto Roman Šipić
Za celoten program Zaposli.me zdaj nezaposlenih, starih nad 30 let, je namenjenih 50 milijonov evrov. Foto Roman Šipić
Silva Čeh
12. 7. 2018 | 11:31
17. 7. 2018 | 15:22
2:46
Ljubljana – Republiški zavod za zaposlovanje je spremenil merila o ciljni skupini javnega povabila za operacijo Spodbujanje zaposlovanja Zaposli.me 2017–2019, zdaj je v ciljno skupino vključil tudi starejše od 50 let.

V program se torej lahko vključijo tudi ljudje po abrahamu. »Povabilo velja za osebe, starejše od 50 let, in po novem jim ni treba več čakati tri mesece, preden se vključijo v razpis, lahko se takoj, ko so prijavljene v evidenci,« so odgovorili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Že doslej so s projektom, razpisanim lani avgusta, poskušali pritegniti starejše od 30 let, ki so najmanj leto dni v evidenci brezposelnih ali imajo končano največ osnovno šolo, in druge iz te starostne skupine, ki so po vključitvi v programe socialne vključenosti in aktivacije spet postali dejavni na trgu dela. Takoj po prijavi v evidenco brezposelnih se lahko vključijo v subvencionirano zaposlitev. Tako lahko delodajalci pridobijo subvencijo 5 ali 7 tisoč evrov, seveda dokler sredstva ne bodo porabljena, vendar najdlje v dobrem letu, natančneje do konca julija 2019.


S tem lani objavljenim povabilom so predvideli, da bi tako lahko zaposlili okoli deset tisoč ljudi, natančneje 9526, ki imajo stalno prebivališče v vzhodni ali zahodni Sloveniji. Za to subvencioniranje zaposlovanja je namenjenih kar dobrih 50 milijonov evrov.
Razumljivo je, da je namen programa in javnega povabila spodbujanje ciljne skupine, da bi se hitreje in kvalitetneje zaposlila in tako izboljšala svojo socialno vključenost in priložnosti na trgu dela. Kot so zapisali v sporočilu ministrstva, pa želijo tako tudi zmanjšati neskladja med ponudbo kandidatov in povpraševanjem delodajalcev. Eden od pogojev za delodajalce je, da še pred oddajo ponudbe na zavodu objavijo prosto delovno mesto, kar lahko opravijo elektronsko na portalu za delodajalce. Potem bo zavod napotil k njim brezposelne iz omenjene ciljne skupine, seveda tudi glede na zahteve delovnega mesta. Ko se bodo delodajalci odločili za ustreznega kandidata, se bodo lahko prijavili na javno povabilo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine