Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Spet pozivi k odhodu ministrice

Na parlamentarnem odboru za izobraževanje različno o pravočasnosti in smiselnosti vladnih ukrepov pred začetkom pouka.
Predstavnik ministrstva za izobraževanje, ki nadomešča ministrico Simono Kustec, ki preboleva koronavirus, je poudaril, da je prvotni cilj ukrepov, da šole ostanejo odprte čim dlje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Predstavnik ministrstva za izobraževanje, ki nadomešča ministrico Simono Kustec, ki preboleva koronavirus, je poudaril, da je prvotni cilj ukrepov, da šole ostanejo odprte čim dlje. FOTO: Blaž Samec/Delo
23. 8. 2021 | 17:35
23. 8. 2021 | 17:49
1:54
Državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Mitja Slavinec in državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar sta na njuni seji odbora za izobraževanje, ki so jo sklicale poslanske skupine SD, LMŠ, Levice in SAB zaradi (ne)pripravljenosti izobraževalnega sistema pred začetkom pouka, izpostavljala, da se razmere glede epidemije hitro spreminjajo in da so ukrepi nepredvidljivi.

image_alt
Najprej interpelacija proti Kustec, za Vizjaka je že spisana


Že na začetku počitnic pa da so pripravili modele, po katerih naj bi se pouk odvijal. »Preveč pozornosti namenjamo testiranju. Vse vabim in pozivam, da s cepljenjem odpravimo potrebo po testiranju,« je pozval Slavinec.

Da mlade najbolj ubija negotovost, pa je povedal Miha Zupančič, predsednik Mladinskega sveta Slovenije, ki je med neodgovorjenimi izpostavil vprašanje, kaj bo s tistimi, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT. Da navodila sicer dobivajo, a bi si želeli več jasnosti in nedvoumnosti, pa je dejala Mateja Urbančič Jelovšek, vodja aktiva ljubljanskih ravnateljev. »Vidim sto vprašanj, ki niso odgovorjena,« pa je bil kritičen Branimir Štrukelj, glavni tajnik SVIZ.

V imenu predlagateljev je poslanec SD Marko Koprivc ocenil, da Slovenija že vse od začetka epidemije pravzaprav nima ministrice za izobraževanje. Zato so v opoziciji tudi včeraj pozivali h njenemu odstopu oziroma razrešitvi. Zoper njo pa sicer že pripravljajo vnovično interpelacijo.

Sklepov oziroma priporočil vladi na odboru za izobraževanje, kjer ima koalicija s svojimi podporniki večino, niso potrdili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine