Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Službe za odnose z javnostmi v UKC Ljubljana ni več

Nekdanji novinar Jure Brankovič ni več vodja službe za odnose z javnostmi v naši največji bolnišnici, a ostaja tam v službi.
Jure Brankovič (desno) očitno ne bo več dosegljiv za novinarje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jure Brankovič (desno) očitno ne bo več dosegljiv za novinarje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
5. 11. 2021 | 17:30
6. 11. 2021 | 08:47
2:03

Čeprav je na spletni strani UKC Ljubljana v zavihku mediji in javnost navedeno, da je Jure Brankovič vodja Službe za odnose z javnostmi, ta od 22. oktobra ne obstaja več. Ukinili so jo s posebnim sklepom. Zakaj? 

V UKC Ljubljana so pojasnili, da sta bili do sklepa o ukinitvi Službe za odnose z javnostmi za stike z javnostjo v njihovi ustanovi zadolženi dve organizacijski enoti – Kabinet generalnega direktorja in Služba za odnose z javnostmi.

»Vodstvo UKC Ljubljana je že nekaj časa razmišljalo o smiselnosti dveh služb, ki v svojem bistvu opravljata enake naloge – pomagata pri razvoju podobe UKC Ljubljana v javnosti in skrbita za komunikacijsko podporo generalnemu direktorju UKC Ljubljana. Po tehtnem premisleku se je vodstvo zavoda odločilo, da Službo za odnose z javnostmi ukine, zaposleni pa so se prerazporedili znotraj enote SUPAS (Strateško upravljanje in poslovno administrativne storitve). S prenosom vseh nalog, povezanih s stiki z javnostjo, v eno organizacijsko enoto – Kabinet generalnega direktorja – bomo optimizirali delovni proces in vzpostavili enotno komunikacijsko strategijo UKC Ljubljana.«

Uradni razlogi so torej znani, neuradno pa naj med v. d. generalnim direktorjem UKC Jožetom Golobičem (ta še vedno čaka imenovanje vlade na direktorski položaj) in Brankovičem, ne bi bilo zaupanja.

Brankovič je v UKC prišel iz RTV v času, ko je vodenje UKC prevzel Aleš Šabeder. Če bo ostal v službi v UKC še ni znano. Zaseda pa tudi mesto nadzornika v Slovenski tiskovni agenciji. Vlada Marjana Šarca ga je na to mesto predlagala septembra 2019, istega meseca pa ga je potrdil tudi državni zbor.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine