Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Slovenija lobira za resor z ekonomskega področja

Tomaž Vesel se bo glede resorja z Ursulo von der Leyen prvič pogovarjal prihodnji teden, nato sledijo pogovori s slovenskimi evropskimi poslanci.
Vlada Roberta Goloba je uradno kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja že poslala v Bruselj. FOTO: Črt Piksi/Delo
Vlada Roberta Goloba je uradno kandidaturo Tomaža Vesela za evropskega komisarja že poslala v Bruselj. FOTO: Črt Piksi/Delo
12. 8. 2024 | 05:00
5:37

V nadaljevanju preberite:

Vlada je uradno kandidaturo Tomaža Vesela po diplomatskih kanalih že poslala v Bruselj. Naslednja faza, ki že po tiho poteka, so pogajanja glede resorja, ki bo dodeljen kandidatu iz Slovenije. Pred zaslišanji v evropskem parlamentu se želi Vesel sestati s starimi slovenskimi poslanci v evropskem parlamentu, nato pa še z novoizvoljenimi.

»Ne še, sam se z njo neposredno ne pogovarjam. Treba je počakati na prvo srečanje, ki bo razmeroma kmalu, takoj po prejemu formalne notifikacije o moji kandidaturi,« nam je na vprašanje, ali je že bil v stikih s predsednico evropske komisije, povedal Tomaž Vesel. V začetku prihodnjega tedna se bo Ursula von der Leyen najprej sestala z evropskimi komisarji, ki bodo ponovili mandat, takoj zatem pa še z novimi kandidati, med katere sodi tudi Vesel.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine