Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Slatinski proračun bogatejši za 75.000 evrov od dobitka lota

Dobitnik polmilijonskega dobitka, ki je listič vplačal v Rogatcu za žrebanje 11. junija, je občan Rogaške Slatine.
STA
21. 6. 2023 | 10:38
21. 6. 2023 | 10:43
1:43

Letošnji proračun Občine Rogaška Slatina je bogatejši za 75.000 evrov zaradi prejema davka na dobitek od iger na srečo oziroma lota, so za STA danes potrdili na slatinski občini. Dobitnik polmilijonskega dobitka, ki je listič vplačal v Rogatcu za žrebanje 11. junija, je občan Rogaške Slatine.

Na občini so tudi navedli, da davek na dobitke od iger na srečo predstavlja lastni prihodek občine, kar pomeni, da se porablja za namene, opredeljene v občinskem proračunu. Njegovo višino je pri načrtovanju proračuna težko natančno opredeliti.

Glede na realizacijo v preteklih letih ga letos načrtujejo v višini 20.000 evrov, dejanska višina oziroma realizacija pa se bo izkazala v zaključnem računu za leto 2023. V omenjenem primeru bodo predvideni prihodki višji od načrtovanih in bodo ostali v integralnem proračunu.

»Če bodo tudi vsi ostali načrtovani prihodki dosegli oziroma presegli načrtovano višino, se bodo višje realizirani prihodki porabili v skladu s potrjenimi projekti oziroma nalogami, določenimi v občinskem proračunu,« so še dejali na slatinski občini.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine