Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Škodljivi ton javne razprave za ugled države

Poziv vladi k takojšnji obnovi financiranja STA in imenovanju evropskih delegiranih tožilcev.
Sophia in 't Veld je večkrat dala vedeti, da si je delegacija »ustvarila široko sliko« o dogajanju v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo
Sophia in 't Veld je večkrat dala vedeti, da si je delegacija »ustvarila široko sliko« o dogajanju v Sloveniji. Foto: Jure Eržen/Delo
15. 10. 2021 | 19:00
15. 10. 2021 | 19:08
4:59

V nadaljevanju preberite:

Glavno sporočilo tridnevne misije delegacije odbora evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (Libe), ki je bila v Sloveniji na misiji ugotavljanja dejstev, je skrb vzbujajoči ton javne razprave, javne institucije v Sloveniji pa da delujejo dobro. O tem so se lahko prepričali v živo s tviti predsednika vlade Janeza Janše, usmerjenimi v diskreditacijo delegacije, ki so močno odmevali po celotni EU.

Vodja delegacije, nizozemska poslanka Sophia in 't Veld, je večkrat dala jasno vedeti, da si je delegacija ob srečanjih s predstavniki nacionalnih oblasti, civilne družbe, nevladnih organizacij in medijev »ustvarila široko sliko« o dogajanju v Sloveniji.

Čeprav je predsednik vlade Janez Janša delegacijo vabil v Slovenijo, se z njo ni želel srečati, kar je njena vodja obžalovala. Zato upa, da bo priložnost za pogovor kdaj v prihodnosti, ker bi bilo zelo pomembno slišati njihova stališča in stališča ministrov njegove vlade, ki so se prav tako izognili srečanju z delegacijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine