Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Sindikalno nezadovoljstvo bi prepustili naslednikom

Vlada pravi, da ne bo sprejemala dodatnih obremenitev javnih financ, sindikati javnega sektorja pa, da ni odgovorila na njihove zahteve.
»Ne pijemo kave in gledamo, da se otrok ne bo prekucnil, ampak jih učimo in vzgajamo,« Špela Štempelj iz vrtca Morje Lucija opozarja, da se zahtevnost dela pomočnic vzgojiteljic ne odraža v njihovem plačilu.

Foto Jure Eržen
»Ne pijemo kave in gledamo, da se otrok ne bo prekucnil, ampak jih učimo in vzgajamo,« Špela Štempelj iz vrtca Morje Lucija opozarja, da se zahtevnost dela pomočnic vzgojiteljic ne odraža v njihovem plačilu. Foto Jure Eržen
24. 2. 2022 | 19:00
24. 2. 2022 | 19:03
4:53

V nadaljevanju preberite:

»Odgovor vlade še podrobno proučujemo. Govori o vsem mogočem, a se niti v enem stavku ne nanaša na naše stavkovne zahteve. Tako bizarnega odgovora v 30 letih še nismo prejeli,« se je Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sviza, odzval na stališče vlade do napovedi stavke v vzgoji in izobraževanju, s katerim pa je tudi drugim sindikatom v javnem sektorju sporočila, da bo dogovarjanja, ki bodo imela javnofinančne posledice, prepustila naslednji vladi in sklicu državnega zbora.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine