Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SDS bo praznovala brez poslanskih disidentov

Prek zmage na letošnjih evropskih volitvah največja opozicijska stranka z manevri okoli Anžeta Logarja išče pot do zmage na parlamentarnih volitvah.
Bivši član SDS Miha Brejc ocenjuje, da Janez Janša vidi Anžeta Logarja kot konkurenta, ki se ga je treba do kongresa stranke prihodnje leto znebiti. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Bivši član SDS Miha Brejc ocenjuje, da Janez Janša vidi Anžeta Logarja kot konkurenta, ki se ga je treba do kongresa stranke prihodnje leto znebiti. FOTO: Voranc Vogel/Delo
17. 2. 2024 | 05:00
17. 2. 2024 | 09:29
6:25

V nadaljevanju preberite:

Slavnostna akademija ob 35. obletnici ustanovitve SDS v Mariboru bo minila brez Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha, ki ta teden niso podpisali izjave o zvestobi stranki do konca mandata. Poleg govora predsednika stranke Janeza Janše bo pozornost namenjena listi za junijske evropske volitve, v zvezi s katerimi v SDS računajo na štiri mandate.

»Janševa zahteva, naj poslanci SDS, ki jih je sam izbral, podpišejo izjavo, da bodo do konca mandata ostali v poslanski skupini SDS, žali poslance SDS ter kaže na Janševo negotovost in strah,« ocenjuje nekdanji član in podpredsednik SDS dr. Miha Brejc.

Logar se jasnim odgovorom na vprašanja o tem, ali bo iz Platforme sodelovanja nastala politična stranka, izogiba. Nekateri njegovi sopotniki v platformi povedo, da o tem, da bi se prelevili v politično stranko, še niso govorili. »Če bi Logar ustanovil stranko, bi lahko na naslednjih volitvah, skupaj s SDS in NSi, morda le dosegel večino v parlamentu. Pri takem razpletu bi NSi sodelovala v vladi,« ocenjuje Brejc.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine