Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Golobu se ne mudi, Šarčev naslednik bo verjetno znan jeseni

Posvetovanj s svojimi poslanci glede novega obrambnega ministra Golob ni opravil morda tudi zato, ker je neuradno jasno, da podporo uživa Martin Premk.
Predsednik vlade Robert Golob in obrambni minister Marjan Šarec se bosta prihodnji teden udeležila vrha zveze Nato v Washingtonu. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Predsednik vlade Robert Golob in obrambni minister Marjan Šarec se bosta prihodnji teden udeležila vrha zveze Nato v Washingtonu. FOTO: Voranc Vogel/Delo
2. 7. 2024 | 05:00
2. 7. 2024 | 09:04
3:34

V nadaljevanju preberite:

Predsedniku vlade Robertu Golobu se ne mudi z iskanjem novega obrambnega ministra, potem ko je bil na evropskih volitvah na listi Svobode izvoljen Marjan Šarec. Ker se bližajo parlamentarne počitnice – te sovpadajo s Šarčevim odhodom v Bruselj, zmanjkuje časa za postavitev njegovega naslednika.

Resor obrambe sodi v kvoto Svobode. Posvetovanj s svojimi poslanci glede novega obrambnega ministra Golob ni opravil morda tudi zato, ker je neuradno jasno, da njihovo soglasno podporo uživa poslanski kolega Martin Premk, predsednik parlamentarnega odbora za obrambo. Državni sekretar na obrambnem ministrstvu Damir Črnčec pa nima podpore v poslanski skupini Gibanja Svoboda, še manj v Levici, medtem ko se v SD še niso opredelili do kandidata, ki se v javnosti pogosto omenja kot Šarčev naslednik.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine