Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Iskanje obrambnega ministra: Podporo koalicijskih poslancev uživa Martin Premk

Državni sekretar Damir Črnčec nima podpore v poslanski skupini Gibanja Svoboda, še manj v Levici in SDS.
V kadrovskih kombinacijah za zasedbo Šarčevega položaja je državni sekretar Damir Črnčec, ki v širšem krogu poznavalcev razmer velja za človeka, ki vodi ministrstvo za obrambo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V kadrovskih kombinacijah za zasedbo Šarčevega položaja je državni sekretar Damir Črnčec, ki v širšem krogu poznavalcev razmer velja za človeka, ki vodi ministrstvo za obrambo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
20. 6. 2024 | 05:00
20. 6. 2024 | 07:34
6:23

V nadaljevanju preberite:

Predsednik vlade Robert Golob bo prihodnji teden začel pogovore o nasledniku Marjana Šarca na čelu obrambnega resorja, potem ko je bil nepričakovano izvoljen za evropskega poslanca. Neuradno karte najbolje kažejo državnemu sekretarju na ministrstvu za obrambo Damirju Črnčecu in predsedniku odbora za obrambo Martinu Premku, ki v nasprotju s Črnčecem uživa polno podporo poslanske skupine Gibanja Svoboda.

Šarec ostaja minister za obrambo do 15. julija, ko mu bo na plenarnem zasedanju evropskega parlamenta v Strasbourgu potrjen mandat evropskega poslanca. Njegova poslovilna pot v tujino bo vrh zveze Nata v Washingtonu v prvi polovici julija, na katerem bo spremljal predsednika vlade Roberta Goloba. Ta bo začel iskati njegovega naslednika prihodnji teden, ko bo po informacijah iz kabineta predsednika vlade opravil prve pogovore s kandidati za ministra.

V kabinetu predsednika vlade imen kandidatov, ki so se po volitvah v evropski parlament pojavili v medijih, ne komentirajo, napotujejo pa na izjavo Roberta Goloba na volilni večer, ko je povedal, da je z delom ministrstva pod vodstvom Marjana Šarca zadovoljen, njegovega naslednika pa da bo najprej iskal v krogu njegove vodstvene ekipe.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine