Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Ruski vohunski par spravil Črnuče v Wall Street Journal

Članek z naslovom Ruska vohuna v soseski je bil najbolj brano besedilo na spletni strani ameriškega časnika.
WSJ se je zakopal v podrobnosti pri nas že nekoliko pozabljene zgodbe o prijetem ruskem vohunskem paru. FOTO: zajem zaslona
WSJ se je zakopal v podrobnosti pri nas že nekoliko pozabljene zgodbe o prijetem ruskem vohunskem paru. FOTO: zajem zaslona
17. 6. 2024 | 18:19
17. 6. 2024 | 23:54
4:53

V nadaljevanju preberite:

V prihodnjih tednih bo znana prva sodba v tajnem sojenju ruskemu paru, obtoženemu vohunjenja, ki so ju slovenski varnostni organi prijeli konec leta 2022, so v obsežnem članku zapisali v ameriškem dnevniku Wall Street Journal (WSJ).

Besedilo na podlagi tajnih dokumentov in pogovorov s številnimi viri podrobno opisuje, kako sta ruska vohuna z argentinskim državljanstvom gradila lažno identiteto. Prijeta zakonca ameriški novinarji opisujejo kot »ključna zobnika v Putinovi hitro rastoči vojni v senci«, nadrejena pa je bila žena.

Prvih nekaj ur po objavi je bil članek The Russian Spies Next Door (Ruska vohuna v soseski) najbolj brano besedilo na spletni strani ameriškega WSJ, ki se je zakopal v podrobnosti pri nas že nekoliko pozabljene zgodbe o prijetem ruskem vohunskem paru.

Lastnica spletne umetniške galerije María Rosa Mayer Muños in lastnik IT-podjetja Ludwig Gisch sta živela na videz običajno predmestno življenje, po zaspani evropski prestolnici sta se prevažala v beli kii ceed, vedno pravočasno plačevala davke in nikoli nista dobila niti kazni za napačno parkiranje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine