Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Neuradno se vohunoma s Parmove obeta izmenjava

V senci prenove ruske vohunske mreže in krepitve dejavnosti na Balkanu se odloča o usodi dveh v Sloveniji prijetih agentov.
V poslovni stavbi na Parmovi ulici v Ljubljani sta imela prijeta ruska agenta registrirano galerijo in IT-podjetje. FOTO: Matej Družnik
V poslovni stavbi na Parmovi ulici v Ljubljani sta imela prijeta ruska agenta registrirano galerijo in IT-podjetje. FOTO: Matej Družnik
28. 2. 2024 | 05:00
28. 2. 2024 | 08:57
4:37

V nadaljevanju preberite:

Spomladi bi utegnil nastati premik v zvezi z usodo dveh ruskih agentov ilegalcev, ki so ju prijeli decembra leta 2022 v Ljubljani, mogoče je vse, tudi izmenjava z ljudmi z zahoda, ki so zaprti v Rusiji, smo izvedeli neuradno. Kar v Evropi še vidijo kot velik uspeh obveščevalcev Sove, je pri nas predmet političnih razprav, v središču katerih je vprašanje, ali je politika vplivala na datum odvzema prostosti dvema agentoma.

Parlamentarna komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) se bo danes sestala na zaprti seji, na kateri bodo obravnavali informacije o izvedbi odvzema prostosti domnevnima agentoma ruske obveščevalne službe, ki sta v Sloveniji živela in delala skrita pod argentinsko identiteto. Poleg vprašanj, ali in kako se je politika konec leta 2022 vpletla v določanje datuma aretacije dveh agentov, se bodo člani Knovsa ukvarjali tudi z rezultati nadzora na sedežu Generalne policijske uprave, ki je bil izveden novembra lani.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine