Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Rusi so se aktivno vključili v predvolilno tekmo

Operativci iz kroga izgnanega ruskega diplomata so imeli stike s kandidatoma zunajparlamentarne liste za evropske volitve.
Ruski predsednik Vladimir Putin in takratni slovenski predsednik Borut Pahor na slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem leta 2016. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Ruski predsednik Vladimir Putin in takratni slovenski predsednik Borut Pahor na slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem leta 2016. FOTO: Tomi Lombar/Delo
3. 4. 2024 | 18:18
3. 4. 2024 | 18:48
5:17

V nadaljevanju preberite:

Po informacijah Dela so bili sodelavci iz Slovenije izgnanega namestnika ruskega vojaškega atašeja v Sloveniji Sergeja Lemeševa v stiku z dvema kandidatoma zunajparlamentarne stranke Resnica. Gre za najbolj prorusko usmerjeno stranko v Sloveniji do sedaj.

Potem ko v zadnjem obdobju Evropo pretresa afera okoli spletnega portala Voice of Europe s sedežem v Pragi, ki je po navedbah češkega zunanjega ministrstva del ruske operacije vplivanja na evropsko politiko pred junijskimi evropskimi volitvami, se tudi v Sloveniji izrisujejo lovke ruskega hibridnega vplivanja.

V varnostnih krogih povečan obseg kibernetskih napadov in širjenja ruske propagande na družbenih omrežjih povezujejo z delovanjem iz Slovenije izgnanega namestnika ruskega vojaškega atašeja v Sloveniji Sergeja Lemeševa. Njegovi operativci, ne on osebno, so se po informacijah iz varnostnih krogov sestajali s slovenskimi državljani, ki so dovzetni za širjenje ruske propagande v Sloveniji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine