Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Rupar bi se s svojo stranko zažrl v bazo SDS

Slovenska politična krajina pričakuje nastanek nove upokojenske stranke.
»Ne želite si, da iz te množice naredimo stranko upokojencev,« je na shodu dejal Pavel Rupar. FOTO: Voranc Vogel/Delo
»Ne želite si, da iz te množice naredimo stranko upokojencev,« je na shodu dejal Pavel Rupar. FOTO: Voranc Vogel/Delo
4. 3. 2023 | 05:00
0:21

V nadaljevanju preberite:

Upokojenski shodi, ki jih organizira nekdanji poslanec SDS Pavel Rupar, so protesti, ki izkoriščajo socialno krizo. Ta je realna, levica in liberalna sredina pa se je ne znata lotiti. Upokojenska stranka, ki bi jo iz protestnega gibanja ustanovil Pavel Rupar, je mogoča, a bi se zajedala v volilno bazo desnice, posebno SDS.

»Tu smo, da pokažemo, da smo en narod, da nas politične stranke ne zanimajo in da smo siti delitev,« je v sredo pred približno 7000 zbranimi na shodu upokojencev, ki ga je organizirala iniciativa Glas upokojencev. Istočasno je vladi Roberta Goloba, ki je menda ne namerava rušiti, protislovno zagrozil: »Ne želite si, da iz te množice naredimo stranko upokojencev.«

»To je najbrutalnejša demagogija, ki igra na nizke strasti, se pravi na vulgarni nacionalizem v kombinaciji s pozivanjem k reševanju težav upokojencev z najnižjimi dohodki. Tistih, ki so v resničnih stiskah, te pa so povzročile politike, ki jih poznamo kot desne,« komentira dogajanje na drugem shodu upokojencev v sredo dr. Samo Uhan, sociolog s Fakultete za družbene vede UL in politični analitik.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine