Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Rimski vrelec kupila podjetnica z eksplozivom

Ob vznožju Uršlje gore do leta 2024 naložba do treh milijonov evrov v zapuščeni turistični kompleks.
Hotel Rimski vrelec je zaprt že skoraj dvajset let. FOTO: Mateja Kotnik
Hotel Rimski vrelec je zaprt že skoraj dvajset let. FOTO: Mateja Kotnik
15. 5. 2020 | 19:00
4:05
Ravne na Koroškem – Občini Ravne je po več letih končno uspelo prodati Rimski vrelec, zapuščen turistični kompleks pod Uršljo goro. Kupilo ga je podjetje Rimski vrelec, ki ga vodi Peter Čuješ, kapitalsko pa ga podpirata Ravenčanka Marjana Kaker, uspešna podjetnica z eksplozivom v Avstraliji, in njen partner Branko Dervodel.

Podjetje Rimski vrelec, ki je za nakup odštelo 286.500 evrov, namerava v prihodnjih letih na lokacijo vložiti od dva do tri milijone evrov. V manjšem, butičnem hotelu za največ 35 oseb in glampingu za največ dvajset oseb ter spremljajočih dejavnostih bo delo dobilo dvajset ljudi. Prvi razpis, za hišnika, so že objavili.

Po poslovnem načrtu, ki so ga objavili tudi na spletni strani rimskivrelec.si, bodo v prvi fazi, to je letos in prihodnje leto, pripravili projektno dokumentacijo, pridobili vsa dovoljenja ter uredili športnorekreacijske površine na območju, ki skupaj obsega slabih 17.000 kvadratnih metrov. Leta 2022 se bodo lotili gradnje glampinga in začeli obnovo hotela, ki je zaprt že skoraj dve desetletji. Leto pozneje naj bi projekt, ki ga bodo izvedli z lastnimi sredstvi, že zaključevali, povsem končali pa maja leta 2024.

Kompleks obsega slabih 17.000 kvadratnih metrov površin. Športne bodo na boljo že letos. FOTO: Bojan Todorović/StudioK2
Kompleks obsega slabih 17.000 kvadratnih metrov površin. Športne bodo na boljo že letos. FOTO: Bojan Todorović/StudioK2


Marjana Kaker, ki že trideset let živi v Avstraliji, je zelo navezana ne le na Ravne, ampak na celo Koroško in Slovenijo. »Vsako leto pride v domovino dvakrat ali trikrat. V Avstraliji je velika in uspešna podjetnica, ki se ukvarja z izdelavo eksplozivov za tamkajšnje rudnike. Ima dve podjetji, eno v solastništvu s Kitajci,« je povedal direktor Rimskega vrelca Peter Čuješ.
 

Ruski poslovnež poplačan


Po mnenju ravenskega župana Tomaža Rožena je povezanost Kakerjeve z domačim krajem dodatno zagotovilo, da bo uresničila postavljene načrte. Tomažu Roženu je s prodajo Rimskega vrelca uspelo rešiti eno od treh lokacij, ki občini povzroča veliko težav. Druga je Ivarčko jezero, v bližini Rimskega vrelca, v lasti družbe SG Automotive, ki je v prisilni poravnavi. To je območje, ki je večje od Rimskega vrelca in ima okoli 50.000 kvadratnih metrov površin. Občini Ravne še ni uspelo vzpostaviti stika s prisilno upraviteljico, saj bi bila ob primerni ceni pripravljena zemljišče odkupiti. Odločila bo cena. Od zadnje sodne cenitve se je cena za zemljišče z 1,4 milijona evrov spustila na 800.000, kar je po županovi oceni še vedno previsok znesek za nakup lokacije.



Ravenska občina je Rimski vrelec prodala bremena prosto, saj je pred podpisom pogodbe poravnala zadnji obrok od celotne kupnine 480.000 evrov iz sodne poravnave z nesojenim investitorjem Rimskega vrelca, ruskim imunopatologom Muso T. Abidovim. Pred osmimi leti je obljubljal moderen zdraviliško-rehabilitacijski center. V Kotljah ni izkopal niti ene gradbene jame, kaj šele vložil obljubljenih 2,3 milijona evrov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine