Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Vlado zanima tudi, kaj javnost meni o Tini Gaber

Vladni UKOM razkril, o čem sprašuje javnost: o odnosu do politikov, zmanjšanju velikosti vlade, reform ...
Razprave o vplivu partnerke Tine Gaber na sprejemanje odločitev Roberta Goloba, predsednika vlade, potekajo že vse od njenega javnega nasprotovanja odlovu nutrij in medvedov. FOTO: Matej Družnik/Delo
Razprave o vplivu partnerke Tine Gaber na sprejemanje odločitev Roberta Goloba, predsednika vlade, potekajo že vse od njenega javnega nasprotovanja odlovu nutrij in medvedov. FOTO: Matej Družnik/Delo
20. 6. 2024 | 05:00
20. 6. 2024 | 23:00
8:35

V nadaljevanju preberite: 

Po posredovanju informacijskega pooblaščenca so nam iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom) vendarle posredovali javnomnenjska poizvedovanja, ki jih naročajo večinoma za premiera Roberta Goloba in njegove najožje sodelavce. To sicer ni izjema – vprašanja javnosti so postavljale skoraj vse prejšnje vladne garniture – in takšno ravnanje je Golob napovedoval že med predvolilno kampanjo. Kaj preverja in koliko javno mnenje tudi upošteva?

Štirje posredovani sklopi javnomnenjskih poizvedovanj, ki jih je opravila Ninamedia, vsebujejo več vprašanj, na katere je odgovarjalo 700 anketirancev. Tematski sklopi vprašanj so v vseh podobni, in sicer v zvezi z zadovoljstvom s splošnim stanjem v družbi, z vlado, predsednikom vlade, ministri oziroma ministrstvi, strankarskimi preferencami in odnosom do posameznih aktualnih tem.

Če gledamo primerjalno: anketirani predsedniku vlade sporočajo, da so vse bolj nezadovoljni s stanjem v družbi (od septembra lani do februarja letos je takih za 13,7 odstotne točke več, in sicer 70,3 odstotka); podobno povečanje nezadovoljstva je mogoče zaznati tudi pri odstotku vprašanih, ki ne zaupajo več vladi in predsedniku vlade. Ta odstotek predstavlja približno polovico anketiranih. To je tudi povzročalo skrbi v primeru Roberta Goloba, zato so konec leta preverjali še vzroke za padec podpore vladi in predsedniku vlade.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine