Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prvovrstna politična tema, a iz napačnih razlogov

Prenos stališča o svetosti življenja na upravljanje prostoživečih vrst je škodljiv, meni biolog Hubert Potočnik.
So načrt odstranitve nutrij iz naravnega okolja slabo predstavili? FOTO: Dejan Javornik
So načrt odstranitve nutrij iz naravnega okolja slabo predstavili? FOTO: Dejan Javornik
2. 8. 2023 | 20:30
2. 8. 2023 | 22:18
9:23

V nadaljevanju preberite:

Odlov nutrij je to poletje postal prvovrstna politična tema, a iz povsem napačnih razlogov. Namesto da bi se pogovarjali o pomembnih vprašanjih, ki so se odprla, se ukvarjamo s Tino Gaber in njenim partnerjem, premierom Robertom Golobom.

Zakaj takšen vplivniški aktivizem lahko zmanjša toleranco nekaterih delov družbe do drugih živalskih vrst, predvsem velikih zveri?

Problem v resnici ni Gabrova, ki je kot dolgoletna aktivistka za pravice živali v videu o »resničnem ozadju načrtovanega poboja nutrij« zastavila svoj glas za simpatične kosmate živalce, čeprav bi bilo korektno, da bi z dokazi podkrepila trditev iz videa, da je v študiji o vplivih nutrije (in pižmovke) v krajinskem parku Ljubljansko barje, ki jo je izvedel biolog Hubert Potočnik s kolegi z oddelka za biologijo ljubljanske biotehniške fakultete, »jasno izražen motiv za sistemsko korupcijo«.

Problem je Robert Golob, ki pod njenim in še čigavim vplivom zaobhaja ugotovitve stroke – za katere je obljubil, da jih bodo v njegovi vladi upoštevali – in s pozicije moči poskuša vplivati na odločitve ministrstev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine