Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prej do bolniške iz zdravstvene blagajne

Pred poslanci je zakonski predlog, s katerim bi nadomestilo za bolniško odsotnost v breme delodajalca skrajšali s 30 na 20 delovnih dni.
Noveli naj bi bili koristni predvsem za samostojne podjetnike, podpirajo pa ju tudi delodajalska združenja. Foto Jure Eržen
Noveli naj bi bili koristni predvsem za samostojne podjetnike, podpirajo pa ju tudi delodajalska združenja. Foto Jure Eržen
20. 1. 2022 | 05:00
3:25

V nadaljevanju preberite:

Skrajšanje obdobja, ko nadomestilo za bolezen oziroma poškodbo, izplačuje delodajalec s sedanjih 30 na 20 delovnih dni za posamezno odsotnost z dela, je najpomembnejša točka predloga spremembe zakonov o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ) ter delovnih razmerjih (ZDR), ki ga je vložila opozicijska SAB in ga bosta danes obravnavala matična parlamentarna odbora.

Noveli naj bi bili koristni predvsem za samostojne podjetnike, enoglasno ju podpirajo delodajalska združenja, proti sta tako Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) kot vlada. A koalicijska NSi je vseeno napovedala glasove za.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine