Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Predsednica želi zgladiti odnos z zamejci

Sodelavci Nataše Pirc Musar iščejo ustrezne udeležence posveta o manjšinah, ki so ga najprej načrtovali na začetku novembra.
Nataša Pirc Musar je med oktobrskim obiskom slovenske manjšine v Trstu javnost razburila z besedami, da je njihova domovina Italija. FOTO: Boštjan Podlogar/STA
Nataša Pirc Musar je med oktobrskim obiskom slovenske manjšine v Trstu javnost razburila z besedami, da je njihova domovina Italija. FOTO: Boštjan Podlogar/STA
28. 10. 2023 | 05:00
28. 10. 2023 | 21:08
7:35

V nadaljevanju preberite:

Predsednica republike Nataša Pirc Musar želi sanirati škodo, ki jo je povzročila z izjavama o slovenski manjšini v Italiji in slovenski manjšini v Avstriji. V uradu predsednice so si zamislili posvet o manjšinah, datum njegove izvedbe in sogovorniki pa še niso jasni.

V uradu predsednice republike so se namesto tega odločili za organizacijo posveta o manjšinah. Najprej so po neuradnih informacijah načrtovali, da bi bil posvet na začetku novembra, a težava naj bi nastala pri izbiri povabljenih, saj si predsednica republike želi popraviti slab vtis, ki ga je pustila med manjšinci, zato na posvetu menda ne želi sodelujočih, ki bi bili kritični. Zaradi iskanja ustreznih sodelujočih se je menda tudi zamaknil datum izvedbe.

Mednarodni politolog dr. Marko Lovec ocenjuje, da ima Nataša Pirc Musar »preveč (levo)liberalni odnos do etničnih Slovencev ter da ne gre zgolj za nepoznavanje, neizkušenost in posledično grobo retoriko«.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine