Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Potrebujemo vrhunske chefe, a tudi odlične kmete

Število turističnih kmetij iz leta v leto raste. Najuspešnejše med njimi spretno uporabljajo splet in družbena omrežja.
Kmetijstvo se samo s pridelavo ne more ohraniti, obenem pa je gastronomski turizem najhitreje razvijajoča se zvrst turizma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Kmetijstvo se samo s pridelavo ne more ohraniti, obenem pa je gastronomski turizem najhitreje razvijajoča se zvrst turizma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
26. 1. 2023 | 06:00
6:08

V nadaljevanju preberite:

»Slovenija potrebuje top 'chefe', a tudi top kmete,« poudarja dr. Aleš Gačnik s Fakultete za turistične študije – Turistica, ki spada pod Univerzo na Primorskem. Kot pojasni, mora gastronomski turizem graditi ne le na restavracijah z Michelinovimi zvezdicami, ampak tudi na kakovostnih in inovativnih turističnih kmetijah. Podatki kažejo, da število turističnih kmetij pri nas raste; najuspešnejše med njimi se povezujejo z lokalnim okoljem in spretno uporabljajo splet ter družbena omrežja.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine