Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Pošta Slovenije obvešča svoje uporabnike

Pošta Slovenije je za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih sprejela dodatne ukrepe.
Pošta Slovenije svoje poslovanje prilagaja trenutnim razmeram. FOTO: Pošta Slovenije
Pošta Slovenije svoje poslovanje prilagaja trenutnim razmeram. FOTO: Pošta Slovenije
20. 3. 2020 | 07:14
23. 3. 2020 | 11:47
6:04
Uporabnike storitev pozivamo, da gredo na pošto samo, če je to zares nujno potrebno. Večina poštnih poslovalnic bo od 19. 3. 2020 odprta od 9. do 15. ure oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti.

Na Pošti Slovenije pozivamo vse prebivalce, da v skrbi za zdravje zaposlenih in vseh uporabnikov poštnih storitev upoštevate naslednje nasvete: 
 

NE HODITE V POSLOVALNICE, ČE NI NUJNO 

Prosimo, v poštne poslovalnice se odpravite le, če je to nujno potrebno. Vstopajte eden po eden. V poštnih poslovalnicah je lahko sočasno zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc. Upoštevajte priporočeno varnostno medsebojno razdaljo. Če so vsa okenca zasedena, počakajte pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridete na vrsto.  
  

PAKETE NAROČAJTE IN PREVZEMITE NA ALTERNATIVNIH MESTIH, ki ne vključujejo fizičnega stika 

Uporabljajte našo mrežo PAKETOMATOV ali se dogovorite za dostavo na dogovorjeno mesto npr. pri vhodu, pred garažo ipd. Storitve, kot so vnos/odvoz blaga v/iz stanovanja naslovnika, dostava ob določenih urah ipd., pa se do nadaljnjega ne bodo izvajale
  

NE PLAČUJTE PO POVZETJU

Prejemniki paketov za plačilo uporabite načine neposrednega plačila spletnim trgovcem (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami). Izogibajte se plačevanju po povzetju in minimalizirajmo stike z dostavljavci, gotovino.  
  

PAKETE PREVZEMAJTE PRED VRATI 

Ne čakajte na pismonošo. Tudi za redno pošto ne. Vse, kar se da vložiti, bo pismonoša vložil neposredno v hišni predalčnik, paket pa pustil, kot ste se dogovorili. 


  
Hkrati pozivamo SPLETNE TRGOVCE, da zaradi minimaliziranja osebnih stikov pri vročanju pošiljk do nadaljnjega svoje kupce usmerjajo na spletna plačila in se IZOGNEJO posebnim storitvam, kot so ODKUPNINA (plačilo po povzetju), AR (povratnica), POD (podpis naslovnika) in DOB (dobavnica). 

Prav tako vas obveščamo, da začasno ukinjamo dostavo v časovnih oknih (do 10. ure, po 16. ter med 18. in 20. uro).
Storitve, kot so vnos/odvoz blaga v/iz stanovanja naslovnika ipd., pa se do nadaljnjega ne bodo izvajale

V ČASU POVEČANJA SPLETNIH NAROČIL prosimo za RAZUMEVANJE IN POTRPLJENJE pri morebitnih zamikih pri dostavi. 
  

VROČANJE POŠILJK BREZ OSEBNEGA STIKA 

V postopkih vročanja poštnih pošiljk v dostavi SPREJEMAMO ukrepe, s katerimi se želimo izogniti osebnemu stiku med pismonošo in naslovnikom, vse z namenom, da se čim več vročitev opravi brez fizičnega stika oziroma brez podpisa o prevzemu pošiljke.
  


V danih razmerah želimo vzpostaviti takšen način dela, ki bo kar najbolj in v prvi vrsti zaščitil zaposlene v Pošti Slovenije ter vse uporabnike poštnih storitev.

Aktualne informacije spremljajte na www.posta.si.
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine