Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Po odstopu župana se obetajo nadomestne volitve

Kostelec: Občina se bo zaradi ugodnejše finančne situacije kot ob začetku mandata lahko razvijala hitreje in bolje ter v korist večine občanov.
Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec, ki je bil izvoljen kot kandidat SDS in občino vodi prvi mandat, je potrdil odstop. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec, ki je bil izvoljen kot kandidat SDS in občino vodi prvi mandat, je potrdil odstop. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
STA
6. 4. 2021 | 13:38
6. 4. 2021 | 13:57
1:28
Župan Občine Šentrupert Andrej Martin Kostelec, ki je bil izvoljen kot kandidat SDS in občino vodi prvi mandat, je potrdil odstop, ki ga je napovedal na sredini seji občinskega sveta. Odstopno izjavo, naslovljeno na občinski svet, nadzorni odbor in občinsko upravo, je oddal v občinski arhiv, so danes sporočili s šentrupertske občine.

Kostelec je odločitev za odstop pojasnil z besedami, da se bo dolenjska občina zaradi ugodnejše finančne situacije kot ob začetku njegovega mandata lahko razvijala hitreje in bolje ter v korist večine občanov.

»Vsem medijem se zahvaljujem za dosedanje korektno sodelovanje in za razumno čakanje na potrditev informacije po koncu velikonočnih praznikov,« je še dodal v današnji izjavi. V Šentrupertu tako sledijo priprave na nadomestne županske volitve, so še sporočili s tamkajšnje občine.

Kostelec sicer odstopa, ki ga je napovedal ob zaključku sredine razprave in nestrinjanju z nekaterimi občinskimi svetniki, za STA v petek ni želel potrditi niti zanikati. Dejal je le, da bo na to vprašanje odgovoril po praznikih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine