Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Plesna šola Urška denarja noče vrniti v celoti, starši razburjeni

V največji organizatorki maturantskih plesov ponujajo plačnikom neuporabljenih vstopnic zgolj delno povračilo ali dobropise.
Odpadla je tudi letošnja maturantska parada. FOTO: Pivk Mavric/Delo
Odpadla je tudi letošnja maturantska parada. FOTO: Pivk Mavric/Delo
28. 7. 2020 | 07:00
28. 7. 2020 | 08:24
3:55
V plesni šoli Urška Pro so se vendarle odzvali na pozive medijev in staršev, naj vrnejo denar za maturantske plese, ki so bili odpovedani ali pa so se dijaki in njihovi gostje odločili, da se jih ne udeležijo, so pa že plačali vstopnice zanje.

»Poslovna obveza naše družbe je izvedba dogodka po naročilu naročnika, in to nam je z ukrepi vlade in pisnim dovoljenjem MNZ tudi uspelo. V mesecu juniju nam je epidemiološka slika in sprostitev ukrepov omogočila pripravo težko pričakovanega in neponovljivega zaključka srednjega šolanja na način, ki so si ga starši, zagotovo pa najbolj maturantke in maturanti, močno želeli. Za kratek čas smo se vrnili v 'normalnost' in s tem smo v izrednih razmerah postali edini organizator maturantskih plesov, ki je dijakom, staršem, profesorjem in drugim gostom dal lep in nepozaben večer, za katerega so neizmerno hvaležni,« je prepričan Boris Prokofjev, direktor plesne šole Urška.

Kot je dodal, so plese v skladu s priporočili NIJZ v juniju organizirali le za nekatere šole, preostale so izbrale termin v septembru. »Nekaj dni pred dogodkom v juniju oziroma juliju smo prejeli dopis – predlog za razvezo pogodbe o organizaciji maturantskega plesa od dveh gimnazij, čeprav pogoji za odstop od pogodbe niso bili podani,« je zapisal Prokofjev.

Naročnikom so po njegovih besedah zato ponudili bodisi delno vračilo vplačanih denarnih zneskov bodisi dobropis za storitev za družabni ples v polni vrednosti vplačanih zneskov za maturantski ples 2020.
 

Do vračila tudi z odvetnikom, če bo treba


Maturanti in njihovi starši, ki se plesa niso udeležili oziroma so ga šole v celoti odpovedale, v to kajpak nočejo privoliti. Kot nam je povedala mati dijakinje, katere razred je sicer imel ples, vendar je bila udeležba zelo okrnjena, bo zahtevala denar nazaj, tudi z odvetnikom, če bo treba.

Lepe obleke so tokrat ostale v izposojevalnici, trgovini ali doma. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Lepe obleke so tokrat ostale v izposojevalnici, trgovini ali doma. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Dijaki četrtega letnika Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana so prvotni datum za maturantski ples, 2. april, nadomestili z novim, 24. junijem. To je bil čas, ko so se že pojavljali novi primeri okužb. »Ker se plesa nismo udeležili, sem plesno šolo Urška prosila za vračilo denarja za vstopnice, vendar nisem dobila niti enega odgovora na dopisa, ki sem ju poslala po elektronski pošti in priporočeno po navadni pošti,« nam je povedala omenjena sogovornica. Za prireditev je plačala pet vstopnic v skupnem znesku 276 evrov.

Ena od šol, ki so odpovedale maturantski ples, je Gimnazija Poljane. Zaključno prireditev za nekaj več kot dvesto četrtošolcev (to pomeni, da bi se plesa udeležilo okoli tisoč ljudi) je bila predvidena za 23. april, a je takrat – jasno – odpadla. Ravnatelj gimnazije Bojan Bogatec Končan je povedal, da so z dijaki iskali nadomestni termin na začetku julija. Ko je tudi za ta čas slabo kazalo, so naredili še anketo med četrtošolci in se vendarle odločili, da maturantskega plesa ne bo.

Ker so starši za izvedbo dogodka že plačali, so poslali dopis plesni šoli in nato organizirali še sestanek, na katerem so predstavniki Urške Pro po besedah ravnatelja pojasnili, da pričakujejo priliv finančnih sredstev in da bodo staršem po tem denar vrnili. Ta sestanek je bil 3. julija, od takrat starši denarja še niso dobili.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine