Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Plačila dohodnine bi jim opravičili za nazaj

Pod predlog, da od odškodnin za osamosvojitveno vojno ne bi plačali davka, se je prvi podpisal vodja poslanske skupine NSi.
V času ministrovanja Mateja Tonina so sprejeli zakon o odškodninah, zdaj bi prejemnike za nazaj oprostili plačila dohodnine. FOTO: Črt Piksi
V času ministrovanja Mateja Tonina so sprejeli zakon o odškodninah, zdaj bi prejemnike za nazaj oprostili plačila dohodnine. FOTO: Črt Piksi
9. 12. 2022 | 05:00
9. 12. 2022 | 06:35
4:18

V nadaljevanju preberite:

Zakonodajnopravna služba državnega zbora opozarja na retroaktivnost predloga, torej na njegovo predvideno uporabo na dejanska stanja, ki so se zgodila pred uveljavitvijo zakona. »Zgolj splošno zatrjevanje, da gre za javno korist, je premalo, koristi naslovnikov nove zakonske ureditve pa ni mogoče enačiti z javno koristjo,« je opozorila.

Nekateri sogovorniki so namigovali, da je imel pri koalicijski podpori predlogu zasluge tudi brigadir Tone Krkovič, veteran vojne za Slovenijo, ki se je po razhodu z Janezom Janšo zbližal z Robertom Golobom, ko je ta še vodil Gen-i. Krkovič trdi, da s predlogom o oprostitvi plačila dohodnine nima nič, se mu pa zdi sporno izplačilo odškodnine družini Tonija Mrlaka, častnika JLA in pilota helikopterja, ki je bil med slovensko osamosvojitveno vojno sestreljen nad Rožno dolino.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine