Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Piranska podžupanja trdi, da ne bo kopičila funkcij

Če bo Manuela Rojec prevzela vodenje Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti, se bo odpovedala sedanjemu položaju.
Na KPK so povedali, da v zvezi s piransko podžupanjo Manuelo Rojec glede vprašanja združljivosti funkcij že vodijo predhodni preizkus. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Na KPK so povedali, da v zvezi s piransko podžupanjo Manuelo Rojec glede vprašanja združljivosti funkcij že vodijo predhodni preizkus. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
9. 1. 2023 | 06:00
4:11

V nadaljevanju preberite:

»Gre za prezgodnje vprašanje,« pravi Manuela Rojec, piranska podžupanja, ki je kandidirala na listi Gibanja Svobode, zdaj pa jo že omenjajo kot možno prihodnjo predsednico Obalne samoupravne skupnosti italijanske narodnosti. Povprašali smo jo, ali bi prevzela obe funkciji in kaj o tem meni protikorupcijska komisija (KPK). »Ne potrebujem mnenja KPK, obeh funkcij hkrati ne nameravam opravljati,« zagotavlja.

Na KPK so sicer povedali, da v zvezi z Manuelo Rojec ravno glede združljivosti obeh omenjenih funkcij že vodijo predhodni preizkus, pridobivajo relevantno dokumentacijo in preverjajo okoliščine. V javnosti je že dlje časa znan primer poslanca madžarske narodne skupnosti Ferenca Horvátha, ki je hkrati član sveta Madžarske samoupravne narodnostne skupnosti v občini Lendava. Zanj je KPK že med njegovim prejšnjim poslanskim mandatom ugotovila, da sta funkciji nezdružljivi, in mu izdala odločbo o prekršku. Horváth se je pritožil na upravno sodišče in to je pritrdilo njemu. KPK je nato zahtevala revizijo pred vrhovnim sodiščem.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine