Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Pahor si je vzel še zadnje kadrovanje

Viceguverner: Najprej je bilo v delu koalicije slišati, da noben kandidat ne bo dobil podpore ter da bo kadrovanje počakalo na januar.
Kandidati, ki jih je predlagal Borut Pahor v imenovanje, se od leta 2016 predstavijo tudi javnosti na javnih predstavitvah v predsedniški palači, kamor se bo vselila Nataša Pirc Musar.

FOTO: Leon Vidic
Kandidati, ki jih je predlagal Borut Pahor v imenovanje, se od leta 2016 predstavijo tudi javnosti na javnih predstavitvah v predsedniški palači, kamor se bo vselila Nataša Pirc Musar. FOTO: Leon Vidic
2. 12. 2022 | 05:00
8:34

V nadaljevanju preberite:

Državni zbor bo odločal še o zadnjem kadrovskem predlogu Boruta Pahorja.  Najprej je sicer veljalo, da bo izbira novega viceguvernerja prvi kadrovski zalogaj novoizvoljene predsednice Nataše Pirc Musar, a se je razpletlo drugače.

Kandidat naj bi v Banki Slovenije zamenjal viceguvernerja Jožefa Bradeška, sicer bratranca prvaka SDS Janeza Janše. Bradešku bo mandat potekel 28. februarja prihodnje leto, zato bi to kadrovanje lahko končala novoizvoljena predsednica. ki svojo funkcijo nastopi 23. decembra.Nataša Pirc Musar o imenovanju viceguvernerja ni bila seznanjena. Nekdanji politik in njen podpornik Pavel Gantar pa ocenjuje, da poteza do novoizvoljene predsednice ni korektna.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine