Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Okužbo v jeseniški bolnišnici potrdili tudi pri bolniku, en primer v Elanu

Na Jesenicah so v zadnjem tednu odkrili sedem okuženih z novim koronavirusom, povezani naj bi bili z istim primerom.
Jeseniška bolnišnica je za obiskovalce še vedno zaprta. FOTO: Blaž Račič
Jeseniška bolnišnica je za obiskovalce še vedno zaprta. FOTO: Blaž Račič
STA
9. 6. 2020 | 14:15
9. 6. 2020 | 22:55
3:18
V Splošni bolnišnici Jesenice je ponovno testiranje pokazalo na okužbo z novim koronavirusom pri enem od bolnikov na gastroenterološkem oddelku, kjer je delala okužena medicinska sestra. Rezultati ponovnih testov preostalih bolnikov so bili negativni, danes pa poteka ponoven odvzem brisov tudi pri 50 zaposlenih, ki so bili sicer načrtovani za sredo.



Ker so v bolnišnici pri nekaterih bolnikih, ki so od prejšnjega tedna izolirani na gastroenterološkem oddelku, opazili znake morebitne okužbe z novim koronavirusom, so jim v ponedeljek znova vzeli brise. Rezultat za enega od bolnikov, ki sicer ni kazal znakov okužbe, je bil pozitiven, zato so ga odpeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani.

Zaradi omenjenega primera je danes potekalo tudi ponovno testiranje zaposlenih v bolnišnici, ki je bilo sicer skupaj s testiranjem 18 bolnikov na oddelku sprva načrtovano šele za sredo. Tako so danes odvzeli brise približno 50 zaposlenim. Rezultati testiranj vseh zaposlenih so bili negativni, so naknadno sporočili iz bolnišnice.


Ena od okužb v begunjskem Elanu


Na Jesenicah so v zadnjem tednu dni odkrili sedem okuženih z novim koronavirusom, povezani pa naj bi bili z istim primerom. En od okuženih je zaposlen tudi v begunjskem Elanu, kjer so takoj po prejeti informaciji ukrenili vse potrebno za preprečitev nadaljnjih okužb. Tako so že med koncem tedna izvedli vse postopke skladno s priporočili NIJZ, so pojasnili v begunjskem podjetju.

Poleg omenjenih priporočil so poskrbeli še za dodatne interne organizacijske ukrepe, v okviru katerih je nekaj sodelavcev iz preventivnih razlogov ostalo doma. »Sam proizvodni proces pa nemoteno poteka, prav tako se v priporočenem obsegu še naprej izvajajo že predhodno uvedeni zaščitni ukrepi,« so poudarili v podjetju.


Nad učenci v karanteni na Jesenicah bedi NIJZ


Okužba je bila v petek odkrita tudi pri hčerki omenjene medicinske sestre, ki obiskuje Osnovno šolo Prežihovega Voranca na Jesenicah. Zato je njen razred od petka dalje v 14-dnevni karanteni, šolanje pa poteka na daljavo.

Kot je povedal ravnatelj šole Robert Kerštajn, nad učenci v karanteni bedi NIJZ, šola pa s pomočjo njihove razredničarke zagotavlja, da pedagoški proces za omenjene učence drugega razreda poteka na daljavo. Delo s preostalimi učenci na šoli medtem poteka nemoteno, je danes zagotovil Kerštajn.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine