Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Odprta je žalna knjiga za Janezom Stanovnikom

V žalno knjigo se bo možno vpisati danes in jutri med 10. in 17. uro, v četrtek, na dan pogreba, pa med 10. in 12. uro.  V žalno knjigo sta se danes vpisala predsednika republike in državnega zbora.
Žalna knjiga za pokojnim Janezom Stanovnikom. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Žalna knjiga za pokojnim Janezom Stanovnikom. FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA
4. 2. 2020 | 14:33
4. 2. 2020 | 17:30
1:31
Danes so v preddverju predsedniške palače odprli žalno knjigo v spomin politiku in državniku Janezu Stanovniku, ki je preminil 31. januarja v 98. letu starosti. 

V žalno knjigo za nekdanjega predsednika predsedstva Socialistične republike Slovenije in Zveze združenj borcev za vrednote NOB se bo možno vpisati danes in jutri med 10. in 17. uro, v četrtek, na dan pogreba, pa med 10. in 12. uro, so sporočili iz predsednikovega urada.

V žalno knjigo sta se danes vpisala predsednik republike Borut Pahor in predsednik državnega zbora in stranke SD Dejan Židan.

Borut Pahor med vpisom v žalno knjigo. FOTO: Facebook 
Borut Pahor med vpisom v žalno knjigo. FOTO: Facebook 


Pahor je v petek v odzivu zapisal, da bo Stanovnik ostal v spominu kot pomembna osebnost svojega časa, Dejan Židan pa je izpostavil njegovo zavzemanje za vrednote narodnoosvobodilnega boja. Kot je poudaril, je Stanovnik te vrednote razumel kot ključni del nacionalne identitete in samozavesti. Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je ocenil, da se je poslovil velik človek in ena najsvetlejših osebnosti njegove generacije.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine