Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Odhodi radiologov ogrožajo neprekinjeno zdravstveno varstvo

Trije radiologi v celjski bolnišnici so že dali odpoved, še trije naj bi jo dali prihodnji teden, neodčitanih izvidov pa je po navedbah zaposlenih okoli 1500.
V bolnišnicah pričakujejo sistemsko rešitev zaradi odhodov radiologov v zasebni sektor. FOTO: Leon Vidic/Delo
V bolnišnicah pričakujejo sistemsko rešitev zaradi odhodov radiologov v zasebni sektor. FOTO: Leon Vidic/Delo
2. 6. 2023 | 05:00
7:04

V nadaljevanju preberite:

Na radiologiji v Splošni bolnišnici Celje so zasuti z izvidi, ki jih morajo odčitati, pacienti pa nanje čakajo nerazumno dolgo. Izvidi so se začeli kopičiti, ko je vodstvo bolnišnice zaradi nepravilnosti razrešilo predstojnika radiološkega oddelka Dušana Ačkuna. Ta je nato dal odpoved. Za njim sta odpoved dala še dva, to pa načrtujejo še najmanj trije. Zaposleni trdijo, da odhajajo zaradi katastrofalnih odnosov v bolnišnici, direktor Dragan Kovačić pa pravi, da je to sistemski problem, saj radiologov ne morejo toliko plačati kot zasebniki.

Zaposleni na oddelku opozarjajo, da odhodi radiologov pomenijo za paciente katastrofo. S tem se strinja tudi direktor Kovačić: »To je huda grožnja za neprekinjeno zdravstveno varstvo. Recimo, da na urgenco pripeljete otroka, ker ga boli trebuh. Da bi ugotovili, kaj mu je, mu ne bomo mogli narediti ultrazvoka, ker ne bo radiologa, ampak mu bomo opravili CT. Kar je grozno, da otroka izpostavljaš sevanju, ker se zdravniki ne znamo zmeniti, kako bomo zagotavljali 24-urno službo!«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine