Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Od 15 do 200 evrov zdravstvenega prispevka na mesec

Ob preoblikovanju dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja Levica predlaga uvedbo progresivnosti. Koalicija o predlogu predvidoma v četrtek.
Če bo koalicija predlog podprla, bo del državljanov plačeval manj, del pa več, nekateri tudi precej več, ob enaki (ne)dostopnosti do zdravstvenih pregledov, diagnostike in operacij.
FOTO: Blaž Samec/Delo
Če bo koalicija predlog podprla, bo del državljanov plačeval manj, del pa več, nekateri tudi precej več, ob enaki (ne)dostopnosti do zdravstvenih pregledov, diagnostike in operacij. FOTO: Blaž Samec/Delo
9. 5. 2023 | 05:00
9. 5. 2023 | 10:29
6:24

V nadaljevanju preberite: 

Povprečna bruto plača za januar je znašala nekaj centov manj kot 2145 evrov. Nekoliko nad tem zneskom pa bi po predlogu Levice začeli zavezanci plačevati za prispevek za zdravstvo več, kot znaša »zamrznjeni« znesek za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki ga koalicija želi preoblikovati in bo nato postal obvezen. Najvišji prispevek bi znašal 200 evrov na mesec, najnižji pa 15, je razvidno iz dokumenta, ki smo ga pridobili.

Preverite, kdo bi plačeval po predlogu koliko ... 332.776 zavezancev bi plačevalo več, kot zdaj plačuje za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine