Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Obetajo se nova pravila za trgovine in pogostejše testiranje

Strokovna skupina bo o ukrepih razpravljala danes, vlada predvidoma v sredo.
Za trgovine bi lahko zahtevali pogoje PCT ali omejili obisk na velikost trgovine. Omejitev naj ne bi veljala za živilske trgovine.
Za trgovine bi lahko zahtevali pogoje PCT ali omejili obisk na velikost trgovine. Omejitev naj ne bi veljala za živilske trgovine.
M. Z., STA
30. 8. 2021 | 13:25
10. 11. 2021 | 13:07
1:35

Ukrepi za obvladovanje koronavirusa se z jesenjo v luči nižje precepljenosti od pričakovane ter rastočim številom okužb očitno zaostrujejo. Strokovna skupina pod vodstvom infektologinje Mateje Logar bo danes odločala o predlogu novega semaforja ukrepov, kot glavno merilo pa bo obveljala zasedenost bolniških postelj. Strokovna skupina bo ukrepe, ki jih bodo danes pretresali, jutri predstavila ministrstvu za zdravje, vlada pa naj bi o njih odločala v sredo. In kaj je pričakovati?

Logarjeva je že pojasnila, da bodo, če bo število okužb raslo, predlagali razširitev pogoja PCT ter povečanje pogostosti testiranja. Uporabo pogojev PCT naj bi ob zaostrovanju razmer razširili na trgovine, pri čemer bi bile izjema trgovine z živili. Za trgovine naj bi sicer veljala ali uporaba pogoja PCT ali omejitev števila kupcev glede na velikost trgovine. Odločitev, kateri pogoj bodo upoštevali, naj bi prepustili trgovinam samim. Predvsem majhne trgovine bi tako verjetno upoštevale pogoj PCT.

Predlagali naj bi tudi pogostejše testiranje, in sicer na 48 ur. Nova ureditev bi veljala tudi za tiste poklicne skupine, za katere je testiranje zapovedano, kot so na primer zaposleni v šolstvu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine