Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Neurje znova zalilo Ptuj

Vzrok ponovnih težav tiči tudi v posledicah nedeljskega neurja, veliko močnejšega in silovitejšega.
Na Ptuju je že minulo nedeljo v zgolj pol ure padlo 52 litrov dežja na kvadratni meter, sunki vetra pa so presegali sto kilometrov na uro. FOTO: Sašo Bizjak/Večer
Na Ptuju je že minulo nedeljo v zgolj pol ure padlo 52 litrov dežja na kvadratni meter, sunki vetra pa so presegali sto kilometrov na uro. FOTO: Sašo Bizjak/Večer
V. U.
12. 7. 2019 | 22:47
12. 7. 2019 | 22:48
2:25
Ptuj, ki ga je močno prizadelo nedeljsko neurje, je znova poplavljen, poroča portal neurje.si. Ob prehodu nevihtne linije so nad območjem najstarejšega slovenskega mesta ponovno nastali močni nalivi. V le desetih minutah, med 19.30 in 19.40, je padlo 16,5 milimetrov dežja, v pol ure pa je skupno padlo 25 milimetrov.

Na Ptuju je minulo nedeljo v zgolj pol ure padlo 52 litrov dežja na kvadratni meter, sunki vetra so presegali sto kilometrov na uro.



Ob prihodu današnje nevihte so sunki vetra dosegali hitrosti okrog 60 kilometrov na uro. Ponovno je odkrilo s folijo pokrito streho na Kraigharjevi ulici, ki jo je odneslo že v nedeljo.

Vzrok ponovne poplave tiči tudi v posledicah nedeljskega, veliko močnejšega in silovitejšega, so zapisali. Posledice prejšnjega neurja namreč še niso bile odpravljene. Kombinacija teh in močnega naliva pa je botrovala k ponovnim hudourniškim poplavam.


 

Težave tudi v okolici Ptuja


Center za obveščanje Republike Slovenije trenutno o situaciji na Ptuju na poroča, pač pa poroča o posledicah neurja v njegovi bližini. Ob 19.36 je na območju občine Hajdina divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci so iz dveh kleti stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo, razžagali in odstranili štiri podrta drevesa ter s cestišč odstranili odpadlo vejevje.

Ob 19.36 je tudi na območju naselja Kidričevo divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom. 47 gasilcev iz PGD Talum Kidričevo, Apače, Lovrenc na Dravskem polju, Pleterje, Mihovce-Dragonja vas in Hajdina so iz sedmih kleti stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo in počistili cestišča z vejami.

V naselju Šturmovci v občini Videm je divjalo neurje z močnim dežjem in vetrom, ki je na cesto je podrl drevo. Odstranili so ga gasilci PGD Videm pri Ptuju.

Zvečer in ponoči bodo v državi še lahko nastajale plohe in nevihte, napovedujejo meteorologi na Arsu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine