Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Natalija Gorščak postala nova direktorica TV Slovenija

Zanjo je glasovalo 20 programskih svetnikov, štirje so se vzdržali. Že jutri naj bi prevzela položaj.
LMŠ podpora
LMŠ podpora
18. 3. 2019 | 14:30
18. 3. 2019 | 20:27
4:39
Ljubljana – Programski svetniki RTV Slovenija so danes odločali o soglasju k imenovanju Natalije Gorščak za položaj direktorice Televizija Slovenija. Podprlo jo je 20 svetnikov, štirje so se vzdržali. Potrebovala je 15 glasov podpore v sicer 29-članskem svetu. Generalni direktor Igor Kadunc naj bi jo na položaj imenoval predvidoma že jutri.

Natalija Gorščak, ki že skoraj dvajset let nabira izkušnje na RTV Slovenija – med drugim je bila pomočnica nekdanje direktorice TVS Ljerke Bizilj -, je bila oktobra potrjena na položaj v. d. direktorice TVS. Zanjo je tedaj glasovalo 23 svetnikov.



TV Slovenija je brez direktorja od junija lani, ko je svoj mandat predčasno zaključila Biziljeva. Prvi razpis za položaj so objavili že spomladi, a prijavljena kandidata Kadunca nista prepričala. Po drugem razpisu je Kadunc programskemu svetu predlagal Katjo Šerugo, svetovalko direktorja časnika Večer. Ta programskega sveta ni prepričala. Zanjo je glasovalo 12 svetnikov. Na zadnji, že tretji razpis, se je prijavila le Natalija Gorščak.

Natalija Gorščak že skoraj dvajset let nabira izkušnje na RTV Slovenija. FOTO: Blažž Samec/Delo
Natalija Gorščak že skoraj dvajset let nabira izkušnje na RTV Slovenija. FOTO: Blažž Samec/Delo



Programski svetniki so sicer danes razpravljali tudi o finančnem načrtu za letošnje leto, ki ga nadzorni svet na februarski seji ni sprejel. Generalnemu direktorju so naložili, da nemudoma predloži nov predlog finančnega načrta, kateremu naj priloži tudi podroben časoven načrt izvedbe investicij in dolgoročni kadrovski načrt. Med drugim so mu priporočili, da obseg vseh odhodkov prilagodi glede na obseg zakonskih obveznosti, da se znižajo variabilni stroški, denimo na način, da delo opravijo notranji zaposleni in ne zunanji sodelavci, da se zniža stroške reprezentance in tudi stroške dela ožjega vodstva.

Javnemu zavodu bo po napovedih zmanjkalo nekaj manj kot šest milijonov evrov, da bi lahko letošnje leto zaključili na pozitivni nuli. Generalni direktor je za Delo že pred časom pojasnil, da ta ne bo mogel biti bistveno drugačen od sedanjega. Tudi po novem naj bi razliko med odhodki in prihodki kril s prodajo delnic v višini 5,5 milijona evrov oziroma s presežki preteklih let.

Programski svet ne odloča o finančnem načrtu, so pa svetniki s 15 glasovi za, petimi proti in dvema vzdržanima dali pozitivno mnenje k predlogu letošnjega finančnega načrta. Nadzorni svet bo o novem načrtu razpravljal prihodnji teden.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine