Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Napovedujejo večje črpanje goriva, kopalci še brez skrbi

Razlito kurilno olje iz podzemnega zalogovnika izolskega hotela Delfin za zdaj pod nadzorom. Kopalne vode so neoporečne.
Kormoran na ogradi v akvatoriju izolske marine, iz katere s pivniki odstranjujejo gorivo, ki se z obale spira v morje. FOTO: Občina Izola
Kormoran na ogradi v akvatoriju izolske marine, iz katere s pivniki odstranjujejo gorivo, ki se z obale spira v morje. FOTO: Občina Izola
9. 6. 2023 | 18:34
4:59

V nadaljevanju preberite:

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso) skupaj z Geološkim zavodom Slovenije načrtujejo dodatne vrtine oziroma povečanje obstoječih, da bodo lahko začeli z večjim izčrpavanjem goriva, ki se je decembra lani izlilo iz podzemnega zalogovnika izolskega hotela Delfin - a o pravih količinah ne vsi pristojni ne javnost niso bili obveščeni vse do minulega meseca.

Po mnenju izolskega župana Milana Bogatiča je krivda za ukvarjanje s 30.000 litrov izteklega kurilnega olja tik pred viškom turistične sezone na strani vodstva hotela Delfin, ki je dogodek zamolčalo. Bližnje kopalne vode so še vedno neoporečne. Kako nezgodo z razlitjem in obveščanje o njej komentirajo v Zvezi društev upokojencev Slovenije, ki so lastniki hotela Delfin? Kakšne so ugotovitve zavoda za varstvo narave?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine