Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Razlito gorivo bodo iskali z vrtinami

Po ugotovitvah Arsa okoljska škoda za zdaj ni nastala. Med marino, kjer so ograjeni mastni madeži, in kopališčem bodo namestili baražo.
Oljni madeži, ki se nabirajo v akvatoriju izolske marine, so z baražo omejeni ob obali, odstranjujejo pa jih s pivniki. FOTO: Nataša Čepar/Delo
Oljni madeži, ki se nabirajo v akvatoriju izolske marine, so z baražo omejeni ob obali, odstranjujejo pa jih s pivniki. FOTO: Nataša Čepar/Delo
31. 5. 2023 | 06:00
5:33

V nadaljevanju preberite:

Trideset tisoč litrov kurilnega olja, ki je konec lanskega leta izteklo iz zalogovnika hotela Delfin v Izoli, se zadržuje v podzemlju obalnega območja in se ob deževju spira v akvatorij marine. Gorivo bodo poskušali najti z vrtinami. Med marino in hotelskim kopališčem, kjer za zdaj niso zaznali onesnaženja, bodo v teh dneh namestili dodatno baražo.

Direktor hotela Miloš Milivojević trdi, da so šele z enomesečnim zamikom ugotovili, koliko goriva je izteklo po zamenjavi ventila – ta je puščal devet ali deset dni –, a da ničesar niso prikrivali. Vladimir Gavran, predstavnik Portinga, ki upravlja izolsko marino, pa je kritičen do ravnanja hotelirja. »Ob ugotovitvi razlitja, lanskega decembra, je bil najprej govor o nekaj sto litrih goriva, nato nekaj tisočih, v začetku maja smo izvedeli za 20 tisoč litrov, kmalu zatem pa celo za 30 tisoč litrov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine