Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Nadzorniki sesuli notranjo revizijo Litijske

Na račun notranje revizije ministrstva za pravosodje, ki je obremenila Švarc Pipanovo, Boštjančiča in Goloba veliko očitkov.
Dominika Švarc Pipan, ki se ji je iztekla pravica do prejemanja nadomestila za opravljanje ministrske funkcije, ugotovitev urada za nadzor proračuna še ne more komentirati. FOTO: Jože Suhadolnik
Dominika Švarc Pipan, ki se ji je iztekla pravica do prejemanja nadomestila za opravljanje ministrske funkcije, ugotovitev urada za nadzor proračuna še ne more komentirati. FOTO: Jože Suhadolnik
11. 9. 2024 | 05:00
4:02

V nadaljevanju preberite:

Urad za nadzor proračuna je po naših informacijah izdal osnutek poročila po izrednem pregledu skladnosti delovanja notranje revizije na ministrstvu za pravosodje v primeru Litijska. Izvedeli smo, da je ugotovil veliko kršitev.

Predsednik vlade Robert Golob je sicer že po prvih medijskih objavah o vsebini notranje revizije nakupa stavbe na Litijski cesti v Ljubljani junija izjavil, da bi težko govoril, da gre za revizijsko poročilo, ki bi nastalo skladno z zakonom o javnih financah ali standardi za izdelavo kakršnihkoli revizij.

Revizorji urada za nadzor proračuna so nato proučili postopek notranje revizije in ugotovili neskladnosti s smernicami revidiranja. Po naših informacijah so ugotovili vrsto kršitev, od tega, da nekdanji ministrici za pravosodje Dominiki Švarc Pipan ni bil omogočen odziv na ugotovitve notranje revizije, do pristranskosti revizije ter neupravičenega opiranja na govorice in časopisne članke. Opozorili so na številna tveganja. Dominika Švarc Pipan, ki ji je potekla pravica do prejemanja nadomestila po odhodu z ministrske funkcije, osnutka še ne komentira. Kaj bo počela v prihodnje?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine