Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

H Katičevi še revizorji urada za nadzor proračuna

Ministrica za pravosodje: Opozorila na morebitne nepravilnosti pri pripravi notranje revizije postopkov nakupa stavbe na Litijski cesti.
Ministrica Andreja Katič se je po pomoč pri razčiščevanju okoliščin nastanka notranje revizije posla v primeru Litijska, za katero se je odločila njena predhodnica, obrnila na urad za nadzor proračuna.

FOTO: Jože Suhadolnik
Ministrica Andreja Katič se je po pomoč pri razčiščevanju okoliščin nastanka notranje revizije posla v primeru Litijska, za katero se je odločila njena predhodnica, obrnila na urad za nadzor proračuna. FOTO: Jože Suhadolnik
17. 7. 2024 | 05:00
17. 7. 2024 | 06:34
5:07

V nadaljevanju preberite:

Minuli konec tedna je urad za nadzor proračuna izdal napoved za izvedbo izrednega pregleda skladnosti delovanja notranje revizije na ministrstvu za pravosodje. Inšpiciral bo izvajanje notranjerevizijskega postopka, ki je pregledal pravilnost ravnanj vpletenih pri nakupu poslovnih prostorov na Litijski cesti 51 v Ljubljani.

Notranja revizorka ministrstva za pravosodje Suzana Hötzl je v dokumentu, ki ga je pripravila po pregledu posla za nakup stavbe na Litijski, močno obremenila nekdanjo ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan, pa tudi ministra za finance Klemna Boštjančiča in predsednika vlade Roberta Goloba. Inšpekcijski pregled urada za nadzor proračuna pa se ne bo ukvarjal z revizijskimi izsledki, pač pa s tem, ali je bilo pri izpeljavi postopka zadoščeno formalizmom. Tudi tako je mogoče ugotovitve revizije pomesti pod preprogo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine