Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Na voljo smo državi, ko nas potrebuje

Pomorska formacija Slovenske vojske je bila ustanovljena pred 30 leti in skrbi za obrambo Slovenije na morju ter sodeluje v sistemu zaščite in reševanja.
Hitra patruljna ladja Ankaran je lani prav tako dlje časa potrebovala vzdrževalna dela, zdaj pa je spet v uporabi. FOTO: Bruno Toič
Hitra patruljna ladja Ankaran je lani prav tako dlje časa potrebovala vzdrževalna dela, zdaj pa je spet v uporabi. FOTO: Bruno Toič
25. 1. 2023 | 15:56
25. 1. 2023 | 16:25
8:54

V nadaljevanju preberite:

»Na voljo smo državi, če nas potrebuje,« pravi Gregor Konda, mladi poveljnik Odreda za specialno podvodno delovanje, ki deluje v okviru 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske. Pomorska formacija Slovenske vojske, ki je bila ustanovljena pred 30 leti, skrbi za obrambo naše države na morju in sodeluje v sistemu zaščite in reševanja ter varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.  Obletnico bodo zaznamovali prihodnji ponedeljek s slovesnostjo v Gledališču Koper.

Ob ustanovitvi je bil to najmanjši vojaški rod in zgolj osnovno opremljen, danes pa šteje okrog 140 pripadnikov in razpolaga z napredno tehnološko opremo, za katero namenijo od dva do tri milijone evrov na leto. »Naše področje delovanja pokriva Vod za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev, Odred za specialno podvodno delovanje in posadki ladij Ankaran in Triglav. Naši pripadniki se redno mednarodno usposabljajo, tudi z novo opremo, ki jo ves čas vzdržujemo in posodabljamo. Izpolnjevanje standardov zavezništva zahteva kar nekaj naše energije,« pravi poveljnik Bogomir Tomažič. Po njegovih besedah so ena od redkih enot v Slovenski vojski, ki se je v zadnjih treh letih kadrovsko okrepila.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine