Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na primorskih cestah burja, ponekod še zimske razmere

Primorska avtocesta je bila zaprta zaradi prevrnjenega tovornjaka, vipavska hitra cesta pa zaradi posledic burje.
Zaradi prevrnjenega tovornjaka na primorski avtocesti je za promet urejen obvoz. FOTO: Dars kamera
Zaradi prevrnjenega tovornjaka na primorski avtocesti je za promet urejen obvoz. FOTO: Dars kamera
M. B., STA
27. 3. 2020 | 07:28
27. 3. 2020 | 14:03
1:59
Primorska avtocesta med razcepom Nanos in Razdrtim je bila zaradi prevrnjenega tovornjaka zaprta do nekaj pred 11. uro, ko so avtocesto ponovno odprli za promet, vendar sta prehitevalna pasova še vedno zaprta. Obvoz za vsa vozila je urejen po vzporedni regionalni cesti Senožeče–Razdrto. Kot so za STA pojasnili v Prometno-informacijskem centru za državne ceste, bo avtocesta predvidoma zaprta še nekaj ur.

Kot piše na spletni strani centra za obveščanje, se je ponoči okoli 1.30 na primorski avtocesti med izvozom Razdrto in razcepom Nanos prevrnil tovornjak in prebil zaščitno ograjo. Po podatkih policije se je na avtocesti prevrnil tovornjak z živino, voznik se je v nesreči huje poškodoval. Postojnski prostovoljni gasilci so zavarovali kraj nesreče ter iz vozila rešili dve osebi. Reševalci so ju odpeljali v ljubljanski klinični center.

V prometno-informacijskem centru so še pojasnili, da je zaradi odstranjevanja posledic burje zaprta tudi vipavska hitra cesta med priključkom Selo in razcepom Nanos v obe smeri. Burja se je sicer začela umirjati.

Ponekod po Sloveniji, zlasti na višjeležečih prelazih, so na cestah še vedno zimske razmere. Zaradi snega je na Ljubelju obvezna uporaba verig, priporoča pa se jih na vseh višjeležečih predelih. Zaradi snega na Hrvaški strani meje velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje. Na mejnih prehodih s Hrvaško Gruškovje, Obrežje in Dobovec na izstop iz države tovorna vozila čakajo uro do dve. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine