Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Razmere na cestah se umirjajo, na mejah še kolone

Čakalna doba je pred mejnimi prehodi Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane in Gruškovje.
Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. FOTO: Leon Vidic/Delo
Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. FOTO: Leon Vidic/Delo
A. I., A. V., STA
28. 6. 2020 | 07:00
28. 6. 2020 | 19:21
2:14
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče zaprta cesta Kranjska Gora-Jesenice, med Gozd Martuljkom in Belco. Obvoz je izmenično enosmerno urejen po kolesarski stezi, možen pa je tudi preko Avstrije. Proti Jesenicam je nastal približno sedem kilometrov dolg zastoj.

Zaradi predmeta je oviran promet na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Postojna proti Kopru.

Na primorski avtocesti so med Razdrtim in Ljubljano na posameznih odsekih zastoji, potovalni čas se podaljša za 30 do 40 minut.

Zastoj je tudi na cesti Lucija-Strunjan-Izola.

Čakalna doba za osebna vozila je na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu v Slovenijo dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pri izstopu do 30 minut, na mejnem prehodu Dragonja pa pri vstopu in izstopu do 30 minut.



Danes velja omejitev vožnje za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad 7,5 ton med 8. in 21. uro, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za tovorna vozila nad 3,5 tone in avtobuse v obe smeri. V času prometnih konic so možni zastoji.



Že v soboto je prihajalo do daljših zastojev pred mejnimi prehodi s Hrvaško, saj se je po začetku šolskih počitnic povečalo tudi število potnikov, ki so odšli na dopust. Načakali so se tudi tisti, ki so v Slovenijo prišli čez predor Karavanke, saj je pred njim nastala osemkilometrska kolona.

Kot so spomnili na Darsu, na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oz. iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine