Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prostovoljci letno opravijo več kot sedem milijonov ur dela

V prostovoljstvu je gasilstvo najbolj množično, največ evidentiranih ur pa je opravljenih v socialnih dejavnostih. Upajo na več posluha za mentorstva.
Med gašenjem požara na Krasu so prostovoljci in prostovoljke Rdečega križa poskrbeli za prehrano prostovoljnih gasilcev. FOTO: Črt Piksi/Delo
Med gašenjem požara na Krasu so prostovoljci in prostovoljke Rdečega križa poskrbeli za prehrano prostovoljnih gasilcev. FOTO: Črt Piksi/Delo
28. 7. 2022 | 05:00
28. 7. 2022 | 06:26
7:33

V nadaljevanju preberite:

Izjemna požrtvovalnost in nesebična pomoč skoraj 11.000 gasilcev, ki so se več kot deset dni borili z ognjenimi zublji in s požarišči na Krasu, najbolje dokazujeta, kakšna sta prispevek in pomen prostovoljstva za družbo. Gasilstvo je daleč najbolj množična dejavnost prostovoljstva, ki ima v Sloveniji bogato tradicijo, svoj čas in energijo pa posamezniki, brez pričakovanja materialnih koristi, namenjajo še številnim drugim področjem.

V okviru prostovoljskih organizacij je bilo leta 2020 – novejših podatkov še ni – opravljenih več kot 7,1 milijona ur dela, v organizacijah s prostovoljskim programom pa 203.237 ur. To je sicer precej manj kot leto prej, na obseg pa je po analizi skupnega poročila o prostovoljstvu za leto 2020 močno vplivala epidemija covida-19. Ocenjena vrednost prispevka prostovoljskega dela k družbeni blaginji je bila dobrih 74,6 milijona evrov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine