Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Lokalne volitve povzročile razprtije tudi med zavezniki

Lokalne volitve so za stranke še pomembnejše od predsedniških. Obeta se vroča jesen. Kdo je klical Andreja Šifrerja in kaj bo s podporo Zorana Jankovića?
Glasbenika Andreja Šifrerja so nepooblaščeni klicali iz Gibanja Svoboda, ali bi bil njihov županski kandidat v Kranju. FOTO: Leon Vidic/Delo
Glasbenika Andreja Šifrerja so nepooblaščeni klicali iz Gibanja Svoboda, ali bi bil njihov županski kandidat v Kranju. FOTO: Leon Vidic/Delo
15. 10. 2022 | 05:00
15:52

V nadaljevanju preberite:

Med 212 občinami v Sloveniji imajo status mestne občine Celje, Koper, Kranj, Krško, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Ptuj, Slovenj Gradec in Velenje. Pred skorajšnjim iztekom roka za vložitev kandidatur v četrtek smo preverili, kateri od aktualnih županov se bo poskušal obdržati na funkciji in kdo so glavni favoriti političnih strank.

Eno najbolj prvovrstnih političnih vprašanj, povezanih z lokalnimi volitvami, je, ali bo sedanji ljubljanski župan Zoran Janković dobil podporo največje koalicijske stranke.

Redke so občine, v katerih je koalicija zmogla enotno podporo lokalnim kandidatom, med njimi so Brežice in morda Krško. Več pa je takih, v katerih bodo skupnega kandidata ponudili stranki opozicije, vključno s SLS. Te stranke na lokalnih volitvah praviloma slavijo zmago, a pred njimi so še vedno z naskokom tako imenovani neodvisni kandidati s svojimi listami.

Preverite, kdo bo kje kandidiral ...

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine