Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Koncert nostalgije in novih zgodb v Gledališču Tartini

Skupina Teo Collori in Momento Cigano nas bo popeljala v obdobje salonov, v čas čarlstona, lakastih čevljev, izvrstne glasbe
Skupina Teo Collori in Momento Cigano Foto arhiv Maone
Skupina Teo Collori in Momento Cigano Foto arhiv Maone
Silva Čeh
22. 10. 2018 | 15:00
25. 10. 2018 | 14:48
2:04
Ljubljana – V Gledališču Tartini v Piranu bo v soboto ob 20. uri nastopila skupina Teo Collori in Momento Cigano, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne sving glasbe, s premierno predstavitvijo novega albuma Kamerato Muzikante.

V projektu se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo avtorsko glasbo v slogu, ki nas popelje v obdobje salonov, cigar, čarlstona in lakastih čevljev. Koncert ob izidu nove plošče prinaša nove skladbe in glasbene radosti, to bo pravi gala koncert.

Po uspešnem prvencu Hot club Piran bo Teo Collori s svojo zasedbo predstavil album Kamerato Muzikante, ki bo izšel pri ameriški založbi Lowtemp.

Skupina igra izvrstno mešanico romske in plesne sving glasbe Foto arhiv Maone
Skupina igra izvrstno mešanico romske in plesne sving glasbe Foto arhiv Maone

Tudi novi album je avtorski, le da so tokrat v nasprotju s prvencem, za katerega je vse pesmi napisal Teo Collori, avtorji vsi člani zasedbe. Sving in njegova lahkotna igrivost sta še naprej steber načina igranja, od katerega pa se fantje oddaljujejo v vode klasične in filmske glasbe, so sporočili iz agencije Maona.
In ob tem dodajo, da je Ian Patterson za svetovno znani portal ALL ABOUT JAZZ zapisal, da je »Teo Collori in Momento Cigano zasedba, ki v svet gipsy swinga ali manouche jazza s svojimi izvrstnimi avtorskimi kompozicijami vnaša posebno svežino. Prepričljiva izvedba in dovršena zvočna slika skupino postavljata ob bok najkvalitetnejšim tovrstnim godbam širom sveta....«.

Maona je turistična agencija, ki sodeluje s številnimi umetniki, galeristi in muzeji. Caffe Teater v sklopu Gledališča Tartini je prevzela v upravljanje z namenom, da skupaj z Avditorijem, upravljavcem gledališča, ustvarijo center kulture v Piranu, pravijo v agenciji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine