Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kolektiv informativnega programa vodstvo TVS poziva k dialogu

Poziv vodstvu in programskim svetnikom je do zdaj podpisalo 126 od 143 sodelavcev in zaposlenih v informativnem programu.
Programsko-produkcijski načrt po oceni kolektiva informativnega programa TVS prinaša mnoge nejasnosti, predvsem pa po njegovi oceni ni jasna njegova izvedba. FOTO: Leon Vidic/Delo
Programsko-produkcijski načrt po oceni kolektiva informativnega programa TVS prinaša mnoge nejasnosti, predvsem pa po njegovi oceni ni jasna njegova izvedba. FOTO: Leon Vidic/Delo
V. U.
17. 11. 2021 | 16:29
17. 11. 2021 | 16:34
1:40

V kolektivu informativnega programa TVS so glede predloga programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2022 prepričani, da prinaša tudi mnoge nejasnosti, predvsem pa po njihovi oceni ni jasna njegova izvedba. Tako kadrovsko, organizacijsko kot produkcijsko.

image_alt
Na TV Sloveniji predvidene ukinitve in krajšanje več oddaj

Kot so zapisali v današnji izjavi za javnost, so vodstvo RTV pozvali k dialogu in pojasnilom, saj predlog PPN ni usklajen z uredništvom informativnega programa, odgovorna urednica in uredniki uredništev pa so odstopili zaradi neizvedljivosti PPN ter siromašenja in marginalizacije informativnega programa s premikom informativnih vsebin na 2. program TV Slovenija.

Kot dodajajo, je poziv vodstvu in programskim svetnikom, naj temeljito premislijo o predlogih in prenovi informativnega programa za prihodnje leto, do zdaj podpisalo 126 od 143 sodelavcev in zaposlenih v informativnem programu.

Komisije programskega sveta, ki so pristojne za potrjevanje in nadzor PPN, so sicer v ponedeljek na skupni seji vodstvu naložile, naj do 22. novembra 2021 programskim svetnikom predloži PPN z morebitnimi popravki, ki bodo osnova za razpravo in odločanje na seji.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine